Companii

Rockwool vrea să dubleze capacitatea de producţie a fabricii de vată minerală din Prahova: „Proiectul este în faza de analiză la nivel de grup“

Rockwool vrea să dubleze capacitatea de producţie a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.02.2023, 17:00 322

Intenţia de a instala o linie nouă de producţie vine ca urmare a analizei potenţialului de creştere al pieţei de izolaţii din România.

Producătorul danez de vată minerală Rockwool, care are o fabrică în judeţul Prahova, vrea să instaleze o linie nouă de producţie într-o hală care ar urma să fie construită pe teritoriul actualei unităţi de producţie din Ariceştii Rahtivani. „Proiectul este în faza de analiză la nivel de grup. Există intenţia, după analiza pieţei de izolaţii din România, care este în continuă creştere în ultimii ani. Deschiderea unei noi linii poate duce la cel puţin dublarea capacităţii de producţie existente“, spun reprezentanţii Rockwool.

Decizia finală este con­­diţionată de mai mulţi factori externi şi interni, adaugă ei, plecând de la evoluţia indicatorilor ma­cro­eco­nomici ai ţării şi a­jungând până la indicatorii de profitabilitate ai com­paniei. Perioada de imple­mentare a unui astfel de proiect depinde foarte mult de obţinerea autori­za­ţiilor emise de autorită­ţile loca­le. În prezent, Rockwool are o capacitate maximă de pro­ducţie de 45.000 de to­ne de vată minerală pe an. Intenţia de a instala o linie nouă de producţie vine ca urmare a analizei potenţia­lului de creştere al pieţei de izolaţii din Ro­mânia. La fabrica de la Ari­ceştii Rahtivani şi la birou­rile din Bucureşti Rockwool are în total 177 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO