Companii

Rochia cu care Kate Middleton l-a întâmpinat pe Barack Obama, realizată de un producător de textile din România. Preţul? Cât salariul pe o lună al croitoresei - GALERIE FOTO

Rochia cu care Kate Middleton l-a întâmpinat pe Barack Obama în vizita din Marea Britanie, realizată de un producător de textile din România

Rochia cu care Kate Middleton l-a întâmpinat pe Barack Obama, realizată de un producător de textile din România

Autor: Adrian Voicu

28.05.2011, 10:57 3881

La un preţ de 175 de lire sterline (840 de lei), rochia în carea fost îmbrăcată Kate Middleton, soţia prinţului William, când aîntâmpinat cuplul prezidenţial american a fost realizată înRomânia, scrie Daily Mail.

Conform publicaţiei, această rochie a fost realizată de "femeiplătite cu doar 99 penny (5 lei) pe oră într-o suburbiesărăcăcioasă din capitala României".

Design-ul Shola al rochiei a fost realizat pentru mai puţin de15 lire sterline "de croitorese care câştigă cu mult mai puţindecât salariul mediu din industria textilă din această ţară dinEstul Europei".

După ce a purtat această rochie, site-ul companiei care a produsrochia, casa de modă Reiss, s-a blocat ca urmare a numărului marede vizitatori. Vândut pe eBay pentru un preţ chiar de 600 liresterline, modelul urmează a fi realizat în producţie de seriepentru 30 de lire sterline de lanţul de magazine Tesco.

Rimcor Ex este compania românească cu 170 de angajaţi care arealizat această rochie, se arată în publicaţia britanică. Conformcelui mai recent bilanţ depus de producător, compania a înregistratîn 2009 un profit de 211.507 lei, la o cifră de afaceri de 3,44milioane lei.

Publicaţia deplânge salariile oferite croitoreselor din România,un salariu mediu in fabrică fiind de 800 de lei pe lună (168 liresterline), chiar dacă acesta se află peste salariul minim peeconomie, de 600 de lei lunar. Întrebat despre salariile oferitecroitoreselor, proprietarul fabricii, Ioan Palea, a declarat pentruDaily Mail că "este un proces de producţie normal pentru perioadade primăvară. Am avut inspecţii de la Ministerul Muncii luni şimarţi şi aceştia au zis că totul este în regulă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO