Companii

Revin tranzacţiile pe piaţa cimentului: irlandezii de la CRH au cumpărat Bauelemente, cu trei fabrici de prefabricate, de la antreprenorul Michael Dietrich

Bauelemente, compania cumpărată de Romcim, a făcut parte din grupul de firme Baupartner.

Bauelemente, compania cumpărată de Romcim, a făcut parte din grupul de firme Baupartner.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.08.2023, 18:30 412

Bauelemente a raportat pentru anul 2022 o cifră de afaceri de 382 mil. lei şi 393 de angajaţi Această mutare vine să continue trendul de reluare a tranzacţiilor după mai mulţi ani în care piaţa cimentului a dus lipsă de tranzacţii şi deschideri de fabrici noi Anul trecut, tot Romcim a cumpărat divizia de prefabricate a grupului Macon, pe care germanii de la Xella l-au preluat în 2018.

Producătorul de ciment Romcim, deţinut de grupul irlandez CRH, a cumpărat compania Bauele­mente, producătoare de prefa­bricate structurale, de la omul de afaceri Michael Dietrich, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Romcim.

Cele trei fabrici Bauelemente achiziţio­nate, situate în Ariceştii Rahtivani (Pra­hova), Bolintin (Ilfov) şi Cristian (Sibiu), vor funcţiona sub brandul Bauelemente, o companie CRH. Tranzacţia a primit avizul Consiliului Concurenţei, iar valoarea nu a fost comunicată.

„Suntem bucuroşi să le urăm bun-venit noilor noştri colegi Bauelemente în Romcim şi în familia CRH“, a spus Monica Tudor, director general al diviziei Materiale de Construcţii din cadrul Romcim.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO