Revin tranzacţiile pe piaţa cimentului: irlandezii de la CRH au cumpărat Bauelemente, cu trei fabrici de prefabricate, de la antreprenorul Michael Dietrich

Autor: Alina-Elena Vasiliu 04.08.2023

Bauelemente a raportat pentru anul 2022 o cifră de afaceri de 382 mil. lei şi 393 de angajaţi Această mutare vine să continue trendul de reluare a tranzacţiilor după mai mulţi ani în care piaţa cimentului a dus lipsă de tranzacţii şi deschideri de fabrici noi Anul trecut, tot Romcim a cumpărat divizia de prefabricate a grupului Macon, pe care germanii de la Xella l-au preluat în 2018.

Producătorul de ciment Romcim, deţinut de grupul irlandez CRH, a cumpărat compania Bauele­mente, producătoare de prefa­bricate structurale, de la omul de afaceri Michael Dietrich, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Romcim.

Cele trei fabrici Bauelemente achiziţio­nate, situate în Ariceştii Rahtivani (Pra­hova), Bolintin (Ilfov) şi Cristian (Sibiu), vor funcţiona sub brandul Bauelemente, o companie CRH. Tranzacţia a primit avizul Consiliului Concurenţei, iar valoarea nu a fost comunicată.

„Suntem bucuroşi să le urăm bun-venit noilor noştri colegi Bauelemente în Romcim şi în familia CRH“, a spus Monica Tudor, director general al diviziei Materiale de Construcţii din cadrul Romcim.