Companii

Retailerii protestează faţă de dizolvarea firmei de tichete de masă Euroticket care a lăsat în urmă tichete neonorate

Retailerii protestează faţă de dizolvarea firmei de tichete de masă Euroticket care a lăsat în urmă tichete neonorate

Autor: Adrian Voicu

20.01.2011, 20:37 102

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) şi-aexprimat protestul într-un comunicat spunând că situaţia situaţiatichetelor de masă emise de Euroticket rămâne nelămurită după cecompania a fost preluată de către compania Edenred.

"AMRCR ţine să anunţe că întâlnirea recentă cu reprezentanţiiEdenred nu a adus elemente noi care să rezolve situaţia ticheteloremise de către Euroticket, membrii AMRCR continuând să refuzeprimirea acestora", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Conform asociaţiei, reprezentanţii Edenred au afirmat cătranzacţia a fost încheiată înaintea anului financiar preluându-seactivele şi portofoliul de clienţi ai Euroticket, dar nu şipasivele acesteia.
La încheierea tranzacţiei nu a fost discutată situaţiascadenţelor.

"AMRCR atrage atenţia asupra legislaţiei deficitare care permiteca o firmă ce operează cu hârtii valorice să-şi înregistreze ocerere de dizolvare la Registrul Comerţului, fără o motivaţie, fărăbilanţ şi fără listă de creditori. Cazul Euroticket poate crea unprecedent periculos, iar AMRCR cere instituţiilor abilitate să iamăsurile care se impun pentru repararea acestei situaţii."Registrul Comerţului înregistrează o cerere de dizolvarenemotivată si fără a solicita alte documente in aceasta faza", semai arată în comunicat.

Asociaţia menţionează că Euroticket "continuă abuziv să simulezeexistenţa juridică pe piaţă prin plata deconturilor", prinintermediul firmei Operativ Logistics SRL, reţinând însă în unelecazuri comisioane de 40 de ori mai mari decât cele convenite curetailerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO