Retailerii protestează faţă de dizolvarea firmei de tichete de masă Euroticket care a lăsat în urmă tichete neonorate

Autor: Adrian Voicu 20.01.2011

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) şi-a exprimat protestul într-un comunicat spunând că situaţia situaţia tichetelor de masă emise de Euroticket rămâne nelămurită după ce compania a fost preluată de către compania Edenred.

"AMRCR ţine să anunţe că întâlnirea recentă cu reprezentanţii Edenred nu a adus elemente noi care să rezolve situaţia tichetelor emise de către Euroticket, membrii AMRCR continuând să refuze primirea acestora", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Conform asociaţiei, reprezentanţii Edenred au afirmat că tranzacţia a fost încheiată înaintea anului financiar preluându-se activele şi portofoliul de clienţi ai Euroticket, dar nu şi pasivele acesteia.
La încheierea tranzacţiei nu a fost discutată situaţia scadenţelor.

"AMRCR atrage atenţia asupra legislaţiei deficitare care permite ca o firmă ce operează cu hârtii valorice să-şi înregistreze o cerere de dizolvare la Registrul Comerţului, fără o motivaţie, fără bilanţ şi fără listă de creditori. Cazul Euroticket poate crea un precedent periculos, iar AMRCR cere instituţiilor abilitate să ia măsurile care se impun pentru repararea acestei situaţii. "Registrul Comerţului înregistrează o cerere de dizolvare nemotivată si fără a solicita alte documente in aceasta faza", se mai arată în comunicat.

Asociaţia menţionează că Euroticket "continuă abuziv să simuleze existenţa juridică pe piaţă prin plata deconturilor", prin intermediul firmei Operativ Logistics SRL, reţinând însă în unele cazuri comisioane de 40 de ori mai mari decât cele convenite cu retailerii.