Retail&Agrobusiness

Vrancart Adjud şi-a majorat profitul cu 51%

Vrancart Adjud şi-a majorat profitul cu 51%

Autor: Cristina Bellu

15.08.2016, 13:01 200

Potrivit raportului semestrial al societăţii, totalul veniturilor în perioada analizată a fost de 117,36 mil. lei, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate veniturile totale de 100,82 mil. lei.

Conform datelor raportate, cheltuielile totale aferente perioadei menţionate au fost de 105,03 mil. lei, în creştere cu 14% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterii cheltuielilor de exploatare.

La finele lunii iulie Vrancart Adjud a preluat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Rom Paper din Braşov, care are în portofoliu brandul Mototol.

Prin acestă achiziţie, compania a vizat consolidarea pe piaţa de profil, prin prezenţa în peste 500 de supermarketuri şi hipermarketuri, dar şi în alte magazine din comerţul tradiţional unde producătorul braşovean a intrat prin intermediul distribuitorilor.

Potrivit celor mai recente date, piaţa locală de hârtii igienico-sanitare (hârtie igienică, prosoape de bucătărie, şerveţele) se ridică la peste 400 mil. euro.

Vrancart Adjud are trei linii de afaceri distincte: producţia de hârtie pentru carton ondulat, producţia de carton ondulat şi producţia de hârtie igienică.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO