Vrancart Adjud şi-a majorat profitul cu 51%

Autor: Cristina Bellu 15.08.2016

Potrivit raportului semestrial al societăţii, totalul veniturilor în perioada analizată a fost de 117,36 mil. lei, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate veniturile totale de 100,82 mil. lei.

Conform datelor raportate, cheltuielile totale aferente perioadei menţionate au fost de 105,03 mil. lei, în creştere cu 14% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterii cheltuielilor de exploatare.

La finele lunii iulie Vrancart Adjud a preluat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Rom Paper din Braşov, care are în portofoliu brandul Mototol.

Prin acestă achiziţie, compania a vizat consolidarea pe piaţa de profil, prin prezenţa în peste 500 de supermarketuri şi hipermarketuri, dar şi în alte magazine din comerţul tradiţional unde producătorul braşovean a intrat prin intermediul distribuitorilor.

Potrivit celor mai recente date, piaţa locală de hârtii igienico-sanitare (hârtie igienică, prosoape de bucătărie, şerveţele) se ridică la peste 400 mil. euro.

Vrancart Adjud are trei linii de afaceri distincte: producţia de hârtie pentru carton ondulat, producţia de carton ondulat şi producţia de hârtie igienică.