Retail&Agrobusiness

Grupul american DuPont vinde jumătate din producţia de seminţe a staţiei din Afumaţi pe piaţa locală. Restul, la export

Grupul american DuPont vinde jumătate din producţia de...
14.03.2016, 00:05 655
Staţia de procesare seminţe de la Afumaţi, judeţul Ilfov, a companiei multinaţionale DuPont Pioneer vinde în România aproximativ jumătate din producţia de seminţe de porumb, floarea-soarelui şi soia, restul mergând către pieţele din Bulgaria, Molodova sau către cele 6-7 staţii de procesare din Europa, unde există deficit. 
 
„La porumb cel mai mult am produs 1,6 milioane de saci, cea mai mare suprafaţă cultivată într-un an a fost de 12.000 de hectare de loturi de hibrizare porumb. La floarea-soarelui cel mai mult am produs undeva la 250.000 de unităţi şi cea mai mare suprafaţă cultivată a fost de aproape 2.000 de hectare de loturi de hibrizare. La soia anul trecut am avut o încercare reuşită de 200 de hectare, anul acesta mergem mai departe şi încercăm să mărim suprafaţa cultivată cu soia pen­tru seminţe“, a spus Marian Antoniu, directorul de producţie al Pioneer România.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO