Companii

Queen Monaco Distribution, afaceri de 25 mil. euro, dar profit nesemnificativ

26.06.2006, 16:07 362

Compania de distributie Queen Monaco Distribution a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 25 mil. euro (90,9 mil. lei), in crestere cu 11% fata de nivelul inregistrat in anul precedent.
In lei insa, afacerile s-au mentinut la acelasi nivel in ultimii doi ani. Profitul obtinut de companie anul trecut a fost nesemnificativ, dupa ce in 2004 compania era pe pierderi. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Queen Monaco Distribution Romania este parte a Holding Business Queen Monaco, infiintat in anul 1996 si care activeaza pe piata de distributie FMCG (bunuri de larg consum), logistica, productie de alimente de patiserie si produse din tutun. Printre brandurile distribuite de companie se numara Elite, La Festa, Red Bull.
Queen Monaco distribuie tigarile din categoria inferioara de pret Roxboro, Zorro, Army, Timber. Compania acopera in prezent zona sudica (Muntenia, Oltenia), iar anul trecut numarul mediu de angajati s-a ridicat la 165.
Piata autohtona de distributie este caracterizata in prezent de o competitivitate crescuta, printre cei mai mari jucatori numarandu-se Interbrands Marketing&Distribution, Top Brands Distribution, Aquila si Astral Impex, cu afaceri cumulate de peste 900 mil. euro. Comertul romanesc isi va schimba structura in urmatorii ani, odata cu intrarea pe piata a mai multor lanturi internationale de hypermarketuri si supermarketuri, ceea ce va determina o modificare a structurii afacerilor distribuitorilor.
Evolutia retailului este hotaratoare pentru dezvoltarea unei companii de distributie, pentru ca fiecare canal de distributie are specificul sau. De exemplu, distributia marfurilor in retelele de hypermarketuri si supermarketuri presupune volume mari, dar preturi mai mici comparativ cu celelalte canale, din cauza competitivitatii de pe piata de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO