Companii

Proprietarii Mall Vitan si Plaza au incasat chirii de 43 mil. €. Cum comentati?

25.03.2010, 23:07 835

Compania cu actionariat turc Anchor Grup, proprietarul primelordoua malluri din Bu curesti - Bucuresti Mall (in Vitan) si PlazaRomania (Drumul Taberei) - a incasat anul trecut 42,8 mil. euro dinexploatarea celor doua centre comerciale, printre proiectele cucele mai bune vanzari de pe plan local.

Veniturile au fost mai mari cu circa 7% fata de anul 2008, inciuda faptului ca vanzarile retailerilor au fost mai slabe, iarcompetitia s-a ascutit puternic.

"Cresterea a venit atat din deschiderea aripii noi de la PlazaRomania (inaugurata in luna februarie 2009 - n.r.), dar si dinfaptul ca strategia noastra este de a mari tarifele de inchirieregradual, in fiecare an", a declarat pentru ZF Ibrahim Paksoy,general manager al Anchor Grup. El nu a precizat valoareavanzarilor realizate de chiriasii celor doua centre comerciale, dara admis ca in anul 2009 acestea au fost mai slabe decat in anulprecedent, cum s-a intamplat de altfel si cu numarul de vizitatori.Luand in calcul un nivel al chiriilor de 10-15% din valoareavanzarilor, retailerii celor doua malluri ar putea avea afacericumu late de circa 200-250 mil. euro anual.

Paksoy spune ca intre timp situatia s-a stabilizat, in ciudafaptului ca in lupta pentru clienti au mai aparut in ultimele saseluni alti doi concurenti puternici - Cotroceni Park si SunPlaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO