Proprietarii Mall Vitan si Plaza au incasat chirii de 43 mil. €. Cum comentati?

Autor: Cristi Moga 25.03.2010

Compania cu actionariat turc Anchor Grup, proprietarul primelor doua malluri din Bu curesti - Bucuresti Mall (in Vitan) si Plaza Romania (Drumul Taberei) - a incasat anul trecut 42,8 mil. euro din exploatarea celor doua centre comerciale, printre proiectele cu cele mai bune vanzari de pe plan local.

Veniturile au fost mai mari cu circa 7% fata de anul 2008, in ciuda faptului ca vanzarile retailerilor au fost mai slabe, iar competitia s-a ascutit puternic.

"Cresterea a venit atat din deschiderea aripii noi de la Plaza Romania (inaugurata in luna februarie 2009 - n.r.), dar si din faptul ca strategia noastra este de a mari tarifele de inchiriere gradual, in fiecare an", a declarat pentru ZF Ibrahim Paksoy, general manager al Anchor Grup. El nu a precizat valoarea vanzarilor realizate de chiriasii celor doua centre comerciale, dar a admis ca in anul 2009 acestea au fost mai slabe decat in anul precedent, cum s-a intamplat de altfel si cu numarul de vizitatori. Luand in calcul un nivel al chiriilor de 10-15% din valoarea vanzarilor, retailerii celor doua malluri ar putea avea afaceri cumu late de circa 200-250 mil. euro anual.

Paksoy spune ca intre timp situatia s-a stabilizat, in ciuda faptului ca in lupta pentru clienti au mai aparut in ultimele sase luni alti doi concurenti puternici - Cotroceni Park si Sun Plaza.