Companii

Programul de digitalizare a IMM-urilor non-IT s-a „blocat într-un sertar“: peste 2.500 de firme admise aşteaptă orice semn de la minister. Antreprenor: „Nu mai am nicio aşteptare, lucrurile merg cu încetinitorul şi nu se întâmplă nimic concret“

Programul de digitalizare a IMM-urilor non-IT s-a...

Autor: Alexandra Matei

26.04.2024, 11:00 169

„Ne-am propus să cumpărăm nişte calculatoare pe care le-am trecut în ofertele iniţiale, dar acum sunt deja de generaţie veche“.

Programul dedicat finanţării proiectelor de digitalizare pentru IMM-urile care nu sunt din domeniul IT, derulat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), este astăzi blocat, iar peste 2.500 de fir­me care au fost admise aşteaptă orice semn din partea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Singurul lucru concret de care se agaţă antreprenorii care au depus pro­iecte sunt trei liste pe care minis­terul le-a publicat, însă dincolo de ele, totul este incert. Întârzierile apă­rute îi fac pe unii dintre aceştia să nu mai poată cumpăra echipamentele pe care le-au trecut în ofertele depuse iniţial pentru că preţurile nu mai corespund, iar tehnologia este deja învechită.

„Am primit doar acele liste, dar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Nu mai am nicio aşteptare. Totul se lungeşte foarte tare. Ne-am propus să cumpărăm nişte calculatoare pe care le-am trecut în ofertele iniţiale, dar acum sunt deja de generaţie veche. Am actualizat ofertele de trei ori până acum. Nu se întâmplă nimic concret. Lucrurile merg cu încetini­torul“, a spus pentru ZF Vasile Ofrim, cofondator al Mara Design, firmă de proiectare şi consultanţă în construcţii din Cluj. El a început să îşi scrie proiectul încă din 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO