Companii

Producătorul de locomotive electrice Softronic din Craiova a luat o finanţare de 32 de mil. de euro de la Banca Transilvania pentru modernizarea a 19 locomotive electrice pentru CFR Călători

Producătorul de locomotive electrice Softronic din...

Autor: Mirabela Tiron

16.01.2024, 10:30 1497

„Creditul este folosit pentru achiziţia de echipamente, materii prime şi materiale necesare procesului de modernizare a acestor locomotive“ Contractul, în valoare totală de 100 de mil. de euro, a fost atribuit prin achiziţie publică în cadrul Programului de modernizare şi achiziţii de material rulant, finanţat prin PNRR  Aceasta este prima licitaţie organizată de compania de stat CFR Călători pentru modernizarea de locomotive din bani PNRR.

Softronic din Craiova, singura fa­brică producătoare de rame şi loco­mo­­tive elec­trice din Europa de Est, con­trolată de patru antreprenori ro­mâni, a luat o finanţare de aproape 32 de mil. de euro de la Banca Transilvania pentru modernizarea a 19 locomotive electrice pentru CFR Călători.

„Creditul este folosit pentru achi­ziţia de echipamente, materii prime şi materiale necesare procesului de modernizare a acestor locomotive. În iulie 2026 trebuie să livrăm ultima locomotivă modernizată pentru CFR Călători“, a declarat pentru ZF Sebastian Ghiţă, directorul comercial al companiei Softronic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO