ZF 24

Banca Transilvania acordă o finanţare de aproape 32 de milioane de euro producătorului român Softronic Craiova pentru modernizarea a 19 locomotive electrice, beneficiarul fiind CFR Călători

Banca Transilvania acordă o finanţare de aproape 32 de...

Autor: Roxana Rosu

15.01.2024, 11:24 360

Banca Transilvania acordă o finanţare de aproape 32 de milioane de euro producătorului român Softronic (Craiova) pentru modernizarea a 19 locomotive electrice, beneficiarul fiind CFR Călători. 

BT este principalul finanţator al Softronic, cu care colaborează de peste 20 de ani.

Contractul, în valoare totală de 100 de milioane de euro, a fost atribuit prin achiziţie publică în cadrul Programului de modernizare şi achiziţii de material rulant, finanţat prin PNRR.

În România, Softronic este singurul producător de locomotive electrice cu motoare asincrone şi de trenuri electrice de tip multiunit Hyperion, cu exporturi în Suedia, Ungaria şi Bulgaria. 

Compania controlată de patru antreprenori români, cu afaceri de 231 de milioane de lei în 2022, urmează să semneze contracte noi în acest an pentru livrarea de locomotive şi ţinteşte să ajungă la 14 locomotive produse în fabrică anul acesta.

Softronic a livrat la finalului anului trecut o locomotivă TransMontana pentru grupul DB Cargo România, urmând ca  o a doua locomotivă să fie livrată la finalul lui aprilie anul acesta. DB Cargo va ajunge astfel la un parc de 27 locomotive noi, achiziţionate în ultimul deceniu de la Softronic, potrivit oficialilor companiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO