Companii

Prima scadere din ultimii 10 ani a traficului aerian pe aeroportul din Otopeni: minus 17%

Prima scadere din ultimii 10 ani a traficului aerian pe aeroportul din Otopeni: minus 17%
27.04.2009, 19:00 38

Primul trimestru al acestui an a adus prima scadere cu 17% a traficului aerian din ultimii 10 ani, in cazul celui mai mare aeroport din tara, Henri Coanda din Bucuresti (Otopeni), in timp ce pentru aeroporturile de pe care opereaza companii low-cost a adus cresteri cu pana la 20%. ZF prezinta prima analiza a traficului de pasageri din Romania, realizata pe baza datelor oferite de aeroporturi si de Asociatia Aeroporturilor din Romania.

"Numarul de pasageri a scazut cu 17% in primul trimestru anul acesta fata de aceeasi perioada de anul trecut, pana la aproape 882.000 de pasageri. Pe aeroportul nostru se afla traficul de business, care este in scadere", a spus Valentin Iordache, directorul de calitate al aeroportului, care a avut o cifra de afaceri de 83 de milioane de euro anul trecut si un numar total de pasageri de 5,1 milioane. In ultimii 10 ani aceasta reprezinta prima scadere a traficului de pasageri, potrivit lui Valentin Iordache.
Pe aeroportul Henri Coanda, traficul este reprezentat in cea mai mare parte de zborurile regulate ale companiilor aeriene traditionale, zborurile low-cost si charterele reprezentand un procent foarte mic din total.
Printre companiile de linie regulata care opereaza de pe Otopeni se numara si Tarom, care a transportat in primele doua luni anul acesta 202.500 de pasageri, in scadere cu 11,4%, potrivit datelor Asociatiei Companiilor Aeriene Europene.
Iordache a mai precizat ca totusi numarul de miscari de aeronave (aterizari-decolari) s-a mentinut la acelasi nivel cu cel de anul trecut, adica la aproape 16.300 curse.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO