Companii

Policolor, producător de vopsele: „Găsim greu operatori chimici, laboranţi, automatişti, ingineri chimişti“

Policolor, producător de vopsele: „Găsim greu...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.03.2024, 00:07 495

Producătorul de lacuri şi vopsele în special pentru construcţii Policolor-Orgachim şi-a planificat pentru următorii ani investiţii în automatizarea proceselor de pro­ducţie, în contextul în care găsirea forţei de muncă este o misiune tot mai dificilă.

„Exodul specialiştilor şi al muncitorilor din România pune compania noastră într-o situaţie dificilă atunci când vine vorba de a recruta poziţii specializate din domeniul chimic în fabrică, dar şi pentru departamentul de cercetare-dezvoltare, mentenanţă şi auto­matizări. Găsim greu specialişti precum operatori chimici, laboranţi, automatişti, ingineri chimişti şi de aceea ne concentrăm foarte mult pe activităţi de retenţie şi motivare“, spune Liviu Petre, CFO la Policolor-Orgachim.

Numărul de angajaţi ai companiei a ajuns anul trecut la 657, în scădere cu 8% faţă de anul 2022. În 2023, compania a terminat o hală nouă de producţie, a dublat spaţiul şi a ajuns la 3.000 de metri pătraţi, capacitatea fiind de peste 30.000 de tone pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO