ZF Live

ZF Live. Irina Măndoiu, Policolor-Orgachim: „Vârsta medie a angajaţilor noştri este de peste 50 de ani, aşa că avem nevoie de un plan. Tinerii nu-şi mai doresc să lucreze în fabrici. Noua generaţie nu iubeşte pixul şi hârtia, ci tableta şi telefonul“

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.08.2023, 17:20 189

Anul acesta, compania a terminat o hală nouă de producţie, a dublat spaţiul şi a ajuns la 3.000 de metri pătraţi, capacitatea fiind de peste 30.000 de tone pe an Policolor-Orgachim a încheiat primul semestru din 2023 cu venituri de aproape 38 milioane de euro, cu 16% mai puţin faţă de anul trecut, şi estimează că va încheia anul sub bugetul preconizat.

Producătorul de lacuri şi vopsele Policolor-Orgachim vrea să automatizeze la maximum activitatea de producţie în fabrica pe care o are în Bucureşti, în contextul în care găsirea forţei de muncă este o misiune tot mai dificilă.

„Faptul că suntem prezenţi cu o fabrică în Bucureşti vine cu mai multe provocări. Partea bună este că avem accesibilitate mare, dar partea proastă este cu forţa de muncă, în Capitală rata şomajului fiind foarte mică. Tinerii nu-şi mai doresc să lucreze în fabrici, nu vor muncă fizică. Vârsta medie a angajaţilor noştri este de peste 50 de ani, aşa că avem nevoie de un plan. Pentru a atrage noua generaţie, trebuie să fii tehnologizat. Noua generaţie nu iubeşte pixul şi hârtia, ci tableta şi telefonul“, a spus Irina Măndoiu, CEO al Policolor-Orgachim, la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO