Companii

PFA-urile fac concurenţă serioasă SRL-urilor sau SA-urilor în agrobusiness. Peste 93.500 din afacerile agricole sunt de tip PFA sau întreprinderi familiale, de patru ori mai multe decât cele de tip SRL sau SA

AGROBUSINESS

PFA-urile fac concurenţă serioasă SRL-urilor sau...

Autor: Florentina Niţu

16.12.2019, 17:55 476

„Am înfiinţat PFA pentru a accesa fonduri europene, pentru că avem o fermă mică şi era mai simplu să ne organizăm astfel“.

Una din provocările fermierilor este alegerea formei juridice de organizare a activităţii agricole, care este necesară, în special, pentru a atrage fonduri europene. Totodată, din 2015, fermierii care primesc subvenţii de peste 5.000 de euro tre­buie să aibă o for­mă de orga­ni­za­re, ast­fel numă­rul PFA-uri­lor, II-urile sau IF-urile agricole a crescut în ultimii ani.

În prezent, peste 93.500 din afa­cerile agricole din România sunt de tip PFA (persoană fizică autorizată), II (întreprindere in­di­­viduală), IF (întreprindere familială), de patru ori mai multe decât cele de tip SRL (so­cie­tate cu răspundere limitată) sau SA (socie­ta­te pe acţiuni), conform Confidas.ro, plat­for­mă ce ana­lizează riscul financiar al com­pa­niilor. Afacerile de tip SRL sau SA din agri­cul­tură sunt în număr de 23.800.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO