Companii

Oradea si Timisoara, noile destinatii ale retailerului KIKA

26.09.2007, 19:28 27

Retailerul austriac de mobila KIKA va deschide in urmatorii ani doua magazine in Timisoara si Oradea, zona de vest a tarii devenind astfel tinta companiei care a anuntat la inceputul anului ca va intra pe piata romaneasca prin deschiderea unui magazin in Capitala, in a doua jumatate a anului viitor.
Potrivit lui Paul Koch, directorul adjunct al KIKA, citat de agentia austriaca de presa Medianet, compania a obtinut autorizatia de constructie a magazinului din Bucuresti. Koch a adaugat ca principalele piedici in extinderea companiei in Europa de Est sunt obtinerea autorizatiilor de constructie si gasirea terenurilor.
In luna august, retailerul austriac a contractat finantari in valoare de 50 mil. euro de la Immoconsult, divizia de leasing imobiliar a Investkredit Bank, pentru constructia a trei magazine in Romania, insa reprezentantii companiei nu au spus care este valoarea totala a investitiei.
Prima unitate KIKA de pe piata locala va fi deschisa anul viitor in cadrul parcului de retail dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & Wood, pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, si va avea o suprafata de 13.000 de metri patrati. KIKA a anuntat ca va angaja pana la deschiderea primului sau magazin de pe piata locala intre 200 si 300 de oameni. KIKA opereaza peste 30 de unitati in Austria, insa detine magazine si in Cehia, Slovacia, Croatia si Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO