Companii

Oradea construieşte un drum de acces la parcul industrial Eurobusiness din municipiu cu 3,4 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

27.05.2012, 15:45 289

Primăria Oradea va investi 3,4 mil. lei (circa 800.000 de euro) în realizarea unui drum colector, paralel cu drumul de centură al municipiului Oradea, pentru a asigura accesul la viitorul parc industrial Eurobusiness 2. Municipalitatea Oradea a câştigat un proiect european în valoare totală de aproape 20 mil. lei (circa 4,5 mil. euro), pentru dezvoltarea parcului industrial Eurobusiness şi extinderea acestuia cu 45 de hectare. În prezent parcul industrial Eurobusiness, aflat în proprietatea primăriei Oradea, are o suprafaţa totală de circa 121 de hectare (din care o suprafaţă de 27 de hectare este ocupată de utilităţi).

Pentru a facilita accesul la acest parc, primăriei Oradea va realiza un drum colector între străzile Universităţii şi Nojoridului, în lungime de 1.830 de metri Drumul va avea două benzi de circulaţie, cu lăţimea părţii carosabile de 7 metri. Totodată, se va realiza şi un trotuar pe o singură parte a drumului, cu lăţimea de 1 metru şi se va asigura iluminatul public în zonă prin montarea a 44 de stâlpi de iluminat. Durata de realizare a investiţiei este de 6 luni, iar finanţarea se va face din fondurile bugetului local sau alte surse.

Parcul industrial din Oradea a fost constituit printr-un ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor din 2008 şi este administrat de Eurobusiness Parc, companie deţinută integral de municipalitatea orădeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO