Companii

O companie italiana a finalizat o tranzactie de 1,2 milioane de euro in industria farma

09.06.2010, 23:38 372

Compania farmaceutica Recordati Group a intrat pe piataromaneasca prin achizitia firmei ArtMed International SRL, cuactivitati de marketing, in urma unei tranzactii de 1,2 mil. eurocare a vizat pachetul integral de actiuni.

"Tranzactia are o componenta cash de 1,2 mil. euro, dar pretulfinal poate sa fie mai mare si depinde de veniturile generate inurmatorii sase ani de cinci produse din portofoliu", a spus RanieroProietti, CEO al CapitalMind, firma care a intermediat deal-ul.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actionarul ArtMedInternational este omul de afaceri de orgine elvetiana CattoFrancois - Pierre. El a dezvoltat afacerea dupa ce anterior alucrat timp de mai multi ani in cadrul unor companii farmaceuticecum este Bristol-Myers Squibb. Firma a avut in 2008 o cifra deafaceri de 3,2 mil. lei (0,9 mil. euro). Potrivit lui RanieroProietti, acest nivel reprezinta de fapt veniturile generate deserviciile de marketing, iar produsele pe care firma le are inportofoliu si pe care le promoveaza genereaza vanzari de peste 35mil. euro.

Activitatea de marketing si promovare farmaceutica presupune cao firma sa inregistreze si sa promoveze produsele unei alte firme,care fie nu are prezenta pe o anumita piata, fie doreste saexternalizeze aceasta activitate.

Tranzactia a fost demarata in ultima decada a anului 2009 si afost finalizata in urma cu doua zile.

Aceasta tranzactie in domeniul medical se produce in conditiilein care in ultima perioada au existat mai multe deal-uri insa pesegmentul de clinici medicale si al distributiei de echipamentemedicale.

In general, sectorul privat de sanatate este deosebit de activpentru investitori pentru ca ratele de crestere se mentinridicate.

Pe piata de medicamente, estimata la 1,9 mld. euro anul trecut,alte firme specializate in marketingul si promovarea medicamentelorsunt Romastru, PharmSwiss, Ewopharma, dar si o divizie a A&DPharma. In primul trimestru, industria s-a mentinut pe plus, trendcare s-ar putea pastra si in continuare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO