Companii

Merck & Co, din nou la varf

30.01.2003, 00:00 27

Compania farmaceutica Merck & Co va lansa in cursul anului 2003 o serie de noi medicamente de varf in domenii inca insuficient acoperite de oferta. "Strategia Merck de a identifica medicamente care ofera beneficii clinice, precum si introducerea lor pe piata intr-un mod eficient, responsabil si etic aduc avantaje maxime pacientilor si actionarilor", a subliniat presedintele Merck, Raymond V. Gilmartin, care a adaugat ca "Merck intentioneaza sa-si mareasca portofoliul prin extindere si abordarea unor noi categorii terapeutice".

Emend, impotriva efectelor chimioterapiei
El a facut aceste declaratii cu ocazia intalnirii anuale a actionarilor, ocazie in care vicepresedintele executiv al Laboratoarelor de Cercetare Merck, Peter Kim, a prezentat analistilor si reprezentantilor presei caateva dintre medicamentele de varf care urmeaza sa intre in ultima etapa a studiilor clinice in anul 2003.
 Printre acestea se numara Emend (substanta activa - aprepitant) care ar reprezenta primul medicament inovator din ultimii zece ani pentru ameliorarea simptomelor acute si prelungite de greata sau stare de voma induse de chimioterapie.
@ Tot in faza a treia de testare este si Antagonist P, de asemenea un medicament eficient impotriva depresiei si bine tolerat. Numai in Statele Unite se estimeaza ca 17% din populatie - 45 de milioane de oameni - sufera de depresie.
@ Un alt produs revolutionar este MK-767, cunoscut anterior sub numele de KRP-267, dezvoltat in colaborare cu compania Kyorin. Rezultatele studiilor arata ca MK-767 ar putea fi cel mai eficient mijloc de control al nivelului glucidelor si dislipidemiei pacientilor bolnavi de diabet.
Aproximativ 120 de milioane de persoane sunt diagnosticate cu acest tip de diabet la nivel mondial, iar mai mult de 80% dintre decese in randul diabeticilor se datoreaza bolilor cardiovasculare.
@ In spectrul bolilor transmise pe cale sexuala, compania a creat un vaccin impotriva veruncii genitale (Human papillomavirus - HPV). HPV figureaza printre cele mai ingrijoratoare maladii cu transmisie sexuala deoarece poate duce la aparitia cancerului cervical. Anual, 470.000 de femei dezvolta cancer cervical, iar aproape jumatate dintre cazuri sunt letale.
@ Compania a intrat in faza a treia a examenelor clinice cu alte doua vaccine, impotriva maladiei zona zoster si impotriva dizenteriei la copii. In prezent, pe piata farmaceutica nu exista un alt vaccin antiviral.
Asteptarile companiei par justificate daca ne gandim la antecedentele acesteia in producerea de medicamente foarte competitive, cum ar fi Vioxx, Fosamax, Singulair, care s-au dovedit, pe rand, produse de varf in clasa din care fac parte. Citandu-l pe Gilmartin, "ele reprezinta un progres real in domeniul ingrijirii medicale, si-au demonstrat valoarea prin teste clinice determinand extinderea potentialelor piete, cresterea si consolidarea avantajului" companiei.




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO