Companii

Maspex, producătorul polonez al Tymbark şi Salatini a ajuns la afaceri de 541 mil. lei şi 1.500 de angajaţi

Maspex, producătorul polonez al Tymbark şi Salatini a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.05.2019, 00:07 918

Maspex România, unul dintre cei mai mari producători de băuturi răcoritoare şi snackuri, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 541 mil. lei (116 mil. euro), în creştere cu 32% faţă de anul precedent, arată datele furni­zate de companie pen­tru anuarul ZF Cei mai mari ju­cători din eco­nomie, ediţia 2019. Astfel, compania în­cheie un nou an pe creştere, iar în ulti­mul deceniu şi-a dublat businessul. Ultimii ani au adus achiziţii şi investiţii pentru subsidiara locală a grupului polonez Maspex.

Ultima achiziţie făcută de grupul Maspex a fost în 2016, atunci când a bătut palma pentru preluarea Rio Bucovina, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa apelor minerale. Reprezentanţii companiei spuneau recent că, după preluare, compania Rio Bucovina a fost integrată în Grupul Maspex. De altfel, integrarea se vede în evoluţia businessului Maspex România, în timp ce Rio Bucovina a consemnat o scădere a rulajelor după achiziţie. De altfel, pe site-ul Rio Bucovina este specificat faptul că societatea se ocupă de distribuţia pro­duselor din portofoliul Maspex România.

Grupul Maspex pro­du­ce băuturi răco­ritoare, apă îmbuteliată dar şi snackuri, dul­ciuri şi paste făinoase şi are în total 1.800 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO