Companii

Grupul polonez Maspex care deţine Tymbark pregăteşte investiţii noi de 20 mil. euro

Grupul polonez Maspex care deţine Tymbark pregăteşte...

Autor: Roana Rotaru

27.09.2018, 00:07 1668

Maspex România, compania cu acţionariat polonez care deţine brandurile Tymbark, Tedi şi Salatini, a solicitat două ajutoare de stat în valoare totală de circa 45,5 mil. lei (9,8 mil. euro), bani care ar acoperi jumătate din investiţiile programate pentru fabricile din Vălenii de Munte (Prahova) şi din Vatra Dornei (Suceava).

„Compania noastră a depus două proiecte având ca scop extinderea activităţii prin dotare cu noi linii tehno­logice şi echipamente necesare fluxului de producţie“, a spus Ioana Vişean, manager PR al Maspex România.

Valoarea totală a celor două proiecte de investiţii cre­ionate de Maspex România, care vizează achiziţia de noi linii de producţie, se ridică la 91,2 mil. lei (20 mil. euro).

În fabrica din Vălenii de Munte Maspex produce sucuri (Tymbark, Tedi, Ciao si Figo), produse instant (La Festa), snacksuri dulci şi sărate (Salatini, Rollini d’Oro) şi paste (Arnos), iar în fabrica din Vatra Dornei este îmbuteliată apa Bucovina.

Maspex România a încheiat anul 2017 cu afaceri de 409 mil. lei (90 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de anul pre­cedent. Cu 1.290 de salariaţi, polonezii de la Maspex au obţinut anul trecut un profit net de 23,3 mil. lei (5,1 mil. euro).

Consumul de sucuri pe bază de fructe şi nectaruri din Ro­mânia se ridica la 64 de milioane de litri în 2017, adică la circa 3,2 litri per capita, potrivit statisticilor oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO