Caută doar în titlu
Companii

Pe marginea prăpastiei. După 15 ani de istorie zbuciumată, Blue Air cere ajutor urgent de la guvern pentru supravieţuire: Rugăm Guvernul României să accelereze contractarea împrumutului bancar de 300 mil. lei sau veţi pierde mii de locuri muncă de înaltă calificare

În aprilie 2020, guvernul a aprobat acordarea unui împrumut de 300 de milioane de lei pentru Blue Air, în scopul acoperirii pierderilor directe generate de pandemie, compania urmând să ramburseze banii în maximum şase ani. Banii nu au fost încă atribuiţi.

Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu acţionariat român, cu 4,5 mi­lioane de pasageri trans­portaţi în 2019, solicită gu­vernului acce­lerarea procesului în vederea acor­dării unui împrumut care să ajute com­pania să de­pă­şeas­că difi­cul­tăţile finan­cia­re generate de pande­mie.

Anul trecut, Blue Air anunţase că are planuri de creştere şi că se pregăteşte chiar de lis­tarea unor obligaţiuni la bursă, motiv pen-tru care Cristian Rada, proprietarul Blue Air, a înfiinţat Airline Invest, o companie de tip holding cu un capital social de 1,68 miliarde de lei (peste 350 mil. euro). Compania voia să împrumute de pe bursă 50-60 mil. euro (peste 230 mil. lei) prin listarea de obligaţiuni pentru investiţii, pentru a susţine revenirea pe creştere a companiei, care a trecut anul trecut printr-o serie de schim­bări menite să readucă Blue Air pe profit şi să o facă mai atractivă pentru investitori.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
Monitorul Partidelor Replica lui Cîţu pentru Orban
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.