Companii

Logistica, noul coşmar al fermierilor: mulţi vor rămâne cu grâul şi rapiţa pe câmp

Logistica, noul coşmar al fermierilor: mulţi vor...

Autor: Florentina Niţu

28.04.2023, 00:07 1653

Principala îngrijorare a fermierilor în prezent este legată de cum vor reuşi să vândă gâul şi rapiţa pe care le vor recolta peste o lună şi jumătate din câmp. Neliniştea lor este alimentată de faptul că nu s-au făcut investiţii suficiente pentru îmbunătăţirea logisticii din România şi, mai ales, a portului Constanţa, acolo unde ajung cele mai mari cantităţi de cereale şi nu numai de la fermierii locali.

Începând de anul trecut, prin port au venit milioane de tone de cereale din Ucraina, iar acest lucru a pus presiune pe logistică şi transport, astfel că producătorii români au aşteptat chiar şi două, trei zile cu marfa în camioane în port, la cozi de peste 15 kilometri uneori, şi au plătit mai mult pentru cantitatea transportată.

De altfel, acest aflux de marfă din Ucraina a influenţat negativ preţurile, iar fermierii români au făcut stocuri în speranţa că preţurile îşi vor reveni. Însă, acum că noua recoltă bate la uşă, trebuie să golească silozurile cu recolta veche, pe de-o parte, şi să găsească cumpărători pentru o parte din cea din vară, pe de altă parte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO