Eveniment

Peste 7.000 de fermieri au protestat astăzi în toată ţara cu tractoarele pe străzi faţă de politicile UE: "Cred că am reuşit să fim auziţi. Vom vedea roadele"

Peste 7.000 de fermieri au protestat astăzi în toată...

Autor: Florentina Niţu

07.04.2023, 23:36 98

Peste 7.000 de fermieri au protestat astăzi în toată ţara cu tractoarele faţă de politicile UE şi mai precis faţă de compensaţii foarte mici acordate României pentru pierderile suferite din cauza presiunii date de cerealele din Ucraina ce au tranzitat, dar au şi rămas în România.

"Cred a fost foarte bine că am protestat! În Vrancea au ieşit cam 200 fermieri. În ţară peste 7.000. A fost unul dintre cele mai mari proteste ale breslei agricultorilor din istoria democrată a României. Cred că am reuşit să fim auziţi. Vom vedea roadele" a spus Teofil Dascălu, preşedinte, preşedintele

Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Vrancea (ACCPT). Asociaţia a ieşit vineri, 7 aprilie, la protest la Focşani, în faţa Prefecturii judeţului Vrancea pentru a atrage atenţia asupra politicilor pe care le face comunitatea europeană şi care afectează atât consumatorul cât şi fermierul, din punctul de vedere al reprezentaţilor acesteia.

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, a scris pe pagina sa de Facebook că a solicitat ministrului Agriculturii, Petre Daea, măsuri urgente pentru sprijinirea fermierilor şi a procesatorilor români.

România a avut pierderi de 45 mil. euro produse de presiunea asupra preţurilor cerealelor, iar suma alocată de Comisia Europeană a fost de 10 mil. euro. România a reîncercat să negocieze şi a cerut refacerea calculelor despăgubirilor, în final a primit un cuantum total de 10,05 mil. euro, iar ministrul Agriculturii Petre Daea a spus astăzi că va fi suplimentat, din bugetul naţional, cu alte 10,05 mil. euro.

Astfel, fermierii au protestat în mai multe oraşe, vineri, chiar şi în Bucureşti, protestul fiind organizat la nivel naţional de Forumul APPR şi de Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO