Companii

Irinel Gheorghe, Sipex: Observăm că există mai puţine proiecte noi şi o acumulare semnificativă a stocului de locuinţe în sectorul rezidenţial

Irinel Gheorghe, Sipex: Observăm că există mai puţine...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.10.2023, 18:00 401

Suprataxarea va avea efecte negative pentru firmele de construcţii, angajaţii acestora şi clienţii finali care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă sau să renoveze, crede executivul.

Doar creşterea gradului de colectare a taxelor ar fi fost suficientă pentru acoperirea deficitului bugetar, fără a fi nevoie de noi taxe, este de părere Irinel Gheorghe, unul dintre acţionarii distribuitorului de materiale de construcţii Sipex, în contextul pachetului de măsuri fiscale adoptat săptămâna trecută.

„Întregul set de măsuri fiscale va avea un impact asupra afacerii Sipex, precum şi a altor companii din acelaşi sector. Sectorul construcţiilor din România a traversat o perioadă caracterizată de incertitudine în primele opt luni ale anului 2023, determinată de evoluţiile economice la nivel global şi de deciziile guvernamentale. Acestea au creat un mediu de afaceri extrem de imprevizibil. În plus, restricţiile privind creditarea au un impact semnificativ asupra sectorului construcţiilor, ducând la o scădere a activităţii. Observăm că există mai puţine proiecte noi şi o acumulare semnificativă a stocului de locuinţe în sectorul rezidenţial“, spune Irinel Gheorghe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO