Companii

Irinel Gheorghe, distribuitorul de materiale de construcţii Sipex: Dacă nu suntem atenţi, există riscul unei recesiuni în România

Irinel Gheorghe, distribuitorul de materiale de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.08.2023, 10:00 299

♦ În rândul celor mai mari provocări de la nivelul Sipex se regăsesc menţinerea personalului cu experienţă şi completarea cu noi colegi, diversificarea portofoliului şi extinderea gamei de servicii şi consultanţă pentru proiectele de construcţii.

Distribuitorul de materiale de construcţii şi finisaje Sipex se aşteaptă la recesiune în România în următoarea perioadă, însă spune că o serie de măsuri ale guvernului ar putea evita această etapă.

„Îmi doresc sincer ca România să evite o recesiune, dar din păcate există semne concrete că acest lucru ar putea să se întâmple. România continuă să pună accent pe consum în loc de producţie. În plus, creşterea (probabilă) a salariilor în sectorul bugetar şi a fiscalităţii pentru IMM-uri indică faptul că inflaţia ar putea să nu scadă. Dobânzile bancare sunt ridicate, consider că este necesar să se ajungă la un nivel al dobânzilor care să stimuleze dezvoltarea afacerilor“, a spus Irinel Gheorghe, fondatorul Sipex, ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2023.

Luminiţa de la capătul tunelului, adaugă el, o reprezintă proiectele realizate prin diverse programe de finanţare, iar o reducere a birocraţiei ar fi o acţiune foarte bună pe care guvernul României ar trebui să o întreprindă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO