Companii

Interviu Nicolas Coudurier, CEO al companiei farma Biocodex, care are brandul Enterol: „Ţintim venituri de 10 mil. euro în 2024. Credem în România şi în capacitatea de a creşte şi a se dezvolta“

Nicolas Coudurier, CEO al Biocodex: Sunt încrezător că în România viitorul este promiţător pentru Biocodex. Văd o ţară extrem de dinamică, oameni talentaţi.

Nicolas Coudurier, CEO al Biocodex: Sunt încrezător că în România viitorul este promiţător pentru Biocodex. Văd o ţară extrem de dinamică, oameni talentaţi.

Autor: Georgiana Mihalache

08.02.2024, 16:40 156

Biocodex, o companie famaceutică din Franţa, are o istorie de peste 70 de ani pe piaţă Fondatorul companiei este şi cel care a creat produsul Enterol, un medicament probiotic În 2023, compania a decis să intre pe piaţa românească cu o sucursală proprie Circa 10 mil. euro venituri aşteaptă Biocodex în România în 2024, din vânzările celor 17 produse pe care le are pe piaţa locală.

România a bifat câteva dintre cri­teriile importante pentru ca francezii de la Biocodex să de­cidă deschiderea pro­priei sucursale la Bucureşti: un cadru macroeconomic bun, forţă de muncă bine pregătită şi apropierea culturală de Franţa. Astfel, a apărut pe harta companiei farma­ce­u­tice cu istorie de peste şapte decenii o subsidiară şi pe piaţa locală, iar pla­nurile urmăresc creşterea. Pentru anul 2024, ţinta vizează 10 mil. euro veni­turi, iar în următorii cinci ani poten­ţialul este chiar de triplare, crede Nicolas Coudurier, CEO al Biocodex, care a acordat un interviu pentru ZF.

„La nivelul regiunii, dacă ne uitam la hartă şi la macroeconomie, Româ­nia era pe listă pentru a deschide subsidiară. Ţintim anul acesta venituri de 10 mil. euro. Credem în această ţară şi în capacitatea de a creşte şi a se dezvolta, prin produsele existente şi cele care vor urma“, a spus Nicolas Coudurier. El a adăugat şi momentul potrivit care a contribuit la deschi­derea pro­priei reprezentanţe locală, şi anume parteneriatul cu firma care aducea produsele în România care a ajuns la final. Circa 70% din veniturile de aproape 600 mil. euro la nivel glo­bal vin din pieţele din afara Franţei, iar restul de 30% este adus din piaţa fran­ceză. În plus, pe lângă fabrica din Franţa, Biocodex are şi un centru de cercetare unde sunt dezvoltate noi medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO