Companii

Încă un român a fost trimis de Coca-Cola Hellenic în străinătate, ca să dezvolte strategia comercială a companiei în Italia

Încă un român a fost trimis de Coca-Cola Hellenic în străinătate, ca să dezvolte strategia comercială a companiei în Italia

Autor: Adelina Mihai

22.10.2012, 20:34 2050

Lucian Marin, managerul de 38 de ani care lucra de la finalul anului 2008 în funcţia de director comercial al Coca-Cola Hellenic România şi Moldova, a fost promovat în funcţia de director comercial al Coca-Cola Hellenic Italia, potrivit unui anunţ făcut de companie. Marin devine astfel cel de-al treilea manager român promovat în Italia, după ce drumul a fost deschis de către Călin Drăgan (fostul CEO al Coca Cola România, care în prezent ocupă funcţia de director de operaţiuni - corporate officer şi executive director of operations & business transformation în cadrul sistemului Coca-Cola din Japonia) şi Marius Croitoru, în prezent director financiar al Coca-Cola HBC Italia.

Din noua poziţie, Lucian Marin se va raporta direct lui Sotiris Yannopoulos, General Manager al Coca Cola HBC Italia.

Marin lucrează în cadrul Coca-Cola Hellenic din 2008, când a preluat rolul de Group International Accounts Director, făcând parte din echipa comercială a Coca-Cola Hellenic, la nivel de grup. În 2010, el a fost numit Commercial Manager România & Moldova.

Absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Româno-Americane, Lucian Marin a lucrat anterior în cadrul Danone România, în calitate de National Field Sales Manager şi în cadrul Danone Group, în poziţia de Category Manager. De asemenea, a ocupat poziţii importante în companiile L'Oreal România şi L'Oreal Group, unde a deţinut poziţia de Director Comercial pentru Europa Centrală şi de Est.

Grecii de la Coca-Cola Hellenic activează pe piaţa românească de aproximativ 20 de ani, iar compania Coca-Cola HBC România a fost înfiinţată în anul 2000 prin unificarea tuturor îmbuteliatorilor locali ai Coca-Cola existenţi la acea dată. În prezent, Coca-Cola Hellenic este cel mai mare îmbuteliator de băuturi răcoritoare de pe piaţa locală şi deţine trei fabrici în România la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.În ultimii ani, compania şi-a restrâns activitatea odată cu închiderea a trei fabrici, de la Oradea, Bucureşti şi Iaşi.

Coca-Cola HBC a înregistrat anul trecut afaceri de 1,73 mld. lei (410 mil. euro) şi un profit de 137,39 mil. lei (32 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO