Companii

În timp ce ţările europene pun în aplicare planurile de atac pentru dezvoltarea ecoturismului, România încă lucrează la o strategie

În timp ce ţările europene pun în aplicare planurile...

Autor: Miruna Diaconu

15.03.2023, 18:00 167

♦ România are o strategie pentru dezvoltarea ecoturismului, realizată încă din 2009, însă implementarea sa merge foarte greu.

România este printre singurele ţări din Europa care doar încă lucrează la o strategie pentru dezvoltarea ecoturismului, în timp ce alte ţări state europene pun în aplicare strate­giile pentru dezvoltarea ecoturismului. Con­form unui raport al OECD privind politicile şi tendinţele în turism, România doar dez­voltă o astfel de strategie.

„Portugalia a elaborat un plan cuprinză­tor de turism durabil în perioada 2020-2023, pentru încurajarea acţiunilor sustenabile rea­lizate de companiile din turism. Acestea in­clud reducerea consumului de energie şi a­dop­tarea de soluţii de economie circulară, for­mare relevantă şi dezvoltarea competen­ţelor, tehnici sustenabile de construcţie şi altele. Stra­tegia Estoniei pentru turism 2022-2025 in­clude o viziune conform căreia Estonia este o destinaţie smart şi verde care oferă o expe­rienţă integrată vizitatorului şi un produs tu­ris­tic sustenabil. Programe de sustenabilitate au fost dezvoltate de Belgia, dar şi România dezvoltă strategia pentru dezvoltarea ecotu­rismul“, se arată în raportul OECD.

Printre cei mai importanţi piloni ai eco­tu­rismului este protejarea naturii şi conser­varea biodiversităţii, însă România stă prost la acest capitol, deşi resursele naturale ar putea face din ţară o destinaţie căutată de turiştii străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO