Companii

Importatorul şi distribuitorul de cosmetice Sarantis, la un pas de 500 mil. lei afaceri în România după o creştere de 14% în 2022. România e a treia piaţă ca importanţă.

Importatorul şi distribuitorul de cosmetice Sarantis, la...

Autor: Cristina Roşca

28.04.2023, 17:00 207

Piaţa locală contribuie cu 15,5% la totalul businessului grupului elen ce are prezenţă în mai multe ţări, în special în Europa Centrală şi de Est, dar nu numai

Producătorul şi dis­tribuitorul de cos­me­tice şi alte bunuri de larg consum Sarantis, de­ţinut de grupul cu ace­laşi nume din Grecia, şi-a majorat afacerile din România anul trecut cu 14,3%, până la 463,5 milioane de lei, într-un an cu inflaţie record. La nivel general, inflaţia a fost de peste 16% în România anul trecut, însă pe segmentul produselor cos­me­tice şi al celor de în­gri­jire a locuinţei, rit­mul de creştere a pre­ţurilor a fost mai lent.

Spre exemplu, la ar­ticole de igienă şi cos­metice scumpirile au fost în medie de 11,65%, conform INS, semn că în cazul Sarantis a existat şi o creştere în volum a vânzărilor, nu doar una susţinută exclusiv de ascen­siunea preţurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO