Companii

Ilie Nastase a preluat McDonald's din Republica Moldova

17.09.2007, 18:10 267

Fostul campion international de tenis, Ilie Nastase, a preluat cele trei restaurante McDonald's din Republica Moldova impreuna cu un alt investitor, Ghenadie Sanduta, directorul de operatiuni al McDonald's Moldova.
"Contractul s-a semnat in urma cu cateva zile si nu este o franciza propriu-zisa, ci o licenta de dezvoltare, sistem aplicat de McDonald's si in alte tari, de exemplu in Bulgaria si Macedonia", a declarat Cristian Savu, directorul de comunicare al McDonald's Romania.
Compania americana McDonald's a renuntat astfel la investitiile directe din Republica Moldova, urmand ca reteaua de restaurante sa fie dezvoltata in continuare de catre noii proprietari. Anul trecut, McDonald's si-a anuntat intentia de a acorda astfel de licente de dezvoltare pentru aproximativ 1.500 de restaurante din 15-20 de tari, pana in 2009.
Ilie Nastase a spus ca intentioneaza sa extinda reteaua de restaurante McDonald's din Republica Moldova de la trei unitati in prezent, la 8-10 unitati in urmatorii ani.
"Am bagat multi bani si vreau sa scot si mai multi. Am fost acolo (in Republica Moldova - n.red.) si am vazut ca tara se dezvolta, exista mult potential. Drept urmare, si o astfel de afacere se poate dezvolta", a declarat pentru ZF Ilie Nastase, care nu a dorit sa comunice valoarea achizitiei.
Pe piata romaneasca, McDonald's detine 50 de restaurante. Investitia in deschiderea unui restaurant McDonald's in Romania variaza intre 0,8-2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO