Companii

Harababura legislativă din retailul farmaceutic: uite legea, nu e legea

 Harababura legislativă din retailul farmaceutic: uite...

Autor: Georgiana Mihalache

29.09.2017, 00:07 711

Companiile farmaceutice au fost obligate în 2014 prin lege ca distribuţia de medicamente şi retailul farmaceutic să funcţioneze pe două societăţi distincte, însă în mai 2017 o modificare promulgată de preşedintele Klaus Iohannis autoriza persoanele juridice să desfăşoare şi activitate de distribuţie en gros de medicamente.

„A fost o lege care a fost abrogată după ce ne-am chinuit să reautorizăm. Aşa e România, se schimbă regulile destul de des. Toate depozitele, centrele logistice sunt autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, sunt nişte rigori şi e destul de complicat, într-un depozit se face inclusiv maparea temperaturii şi a umidităţii din toate locurile din centru. Acest lucru a presupus şi angajări în plus“, a spus pentru ZF Mihai Miron, preşedintele Ropharma, al cincilea jucător din retailul farmaceutic.

Trei firme de distribuţie desprinse din reţele de farmacii au avut vânzări cumulate de peste 1 mld. lei anul trecut, de nouă ori mai mari faţă de 2015.

Ropharma a deschis în 2014 compania Ropharma Logistic SA pentru a răspunde prevederilor legale care ur­mau să intre în vigoare şi care impuneau separarea dis­tri­buţiei de retail. La fel a procedat şi Dona, al treilea jucă­tor din piaţă, care a înfiinţat tot în 2014 Dona Logistică SRL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO