Companii

Grupul din construcţii Somaco, deţinut de fondul de investiţii Oresa, şi-a transferat întreaga activitate pe o singură companie. Businessul s-a situat la 213 mil. lei în 2018

Grupul din construcţii Somaco, deţinut de fondul de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.04.2019, 10:00 397

Afacerile au fost în uşor declin faţă de rezultatul din 2017, scăderea venind şi ca urmare a transferului activităţilor pe o singură companie.

Grupul Somaco, producător de mate­ria­le de construcţii, deţinut de fondul suedez de investiţii Oresa Ventures, a realizat în 2018 afaceri de 212,6 milioane de lei şi un profit de 18,8 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Somaco şi-a transferat întreaga activi­tate a grupului pe o singură companie. Astfel, începând din august 2018, businessul Somaco este operat doar prin Somaco Grup Pre­fabricate, în trecut rezultatele fiind îm­păr­ţite şi cu alte două firme, parte a ace­lu­iaşi grup. Ca urmare a fuziunii dintre cele trei companii în una singură, prin transferul de active şi prin eliminarea schimburilor intra­grup, businessul total al grupului a fost în scădere faţă de 2017, când ajunsese la 283 de milioane de lei. Somaco Grup Prefabri­cate a avut anul trecut un număr mediu de 762 de angajaţi, faţă de 700 cât aveau cele trei companii în anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO