Grupul din construcţii Somaco, deţinut de fondul de investiţii Oresa, şi-a transferat întreaga activitate pe o singură companie. Businessul s-a situat la 213 mil. lei în 2018

Autor: Alina-Elena Vasiliu 12.04.2019

Afacerile au fost în uşor declin faţă de rezultatul din 2017, scăderea venind şi ca urmare a transferului activităţilor pe o singură companie.



Grupul Somaco, producător de mate­ria­le de construcţii, deţinut de fondul suedez de investiţii Oresa Ventures, a realizat în 2018 afaceri de 212,6 milioane de lei şi un profit de 18,8 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Somaco şi-a transferat întreaga activi­tate a grupului pe o singură companie. Astfel, începând din august 2018, businessul Somaco este operat doar prin Somaco Grup Pre­fabricate, în trecut rezultatele fiind îm­păr­ţite şi cu alte două firme, parte a ace­lu­iaşi grup. Ca urmare a fuziunii dintre cele trei companii în una singură, prin transferul de active şi prin eliminarea schimburilor intra­grup, businessul total al grupului a fost în scădere faţă de 2017, când ajunsese la 283 de milioane de lei. Somaco Grup Prefabri­cate a avut anul trecut un număr mediu de 762 de angajaţi, faţă de 700 cât aveau cele trei companii în anul anterior.