Companii

Fratii Penescu raman si fara productie, dupa insolventa Pic. Cum comentati?

13.04.2010, 23:09 51

Fratii Ilie si Cornel Penescu au inchis fabricile de zahar si deulei pe care le detin in judetul Arges, la cateva luni dupa ceintrarea in insolventa a companiei Pic le-a fortat exit-ul dinpiata de retail alimentar.

Productia de alimente, in special a zaharului Pic, se numaraprintre primele afaceri puse pe picioare de catre fratii Penescu. Aceasta le-a permis sa atace in 2004 piata hipermarketurilor,dominata de retailerii straini, cu investitii de cateva milioane deeuro.

"Nu mai sunt operationale in acest moment nici unitatile deproductie ale companiei, dar inca ambalam zahar pentru reteleleCarrefour si Real", a declarat Ilie Penescu. Acesta a mentionat cainchiderea celor cinci hipermarketuri ale retelei dupa intrarea ininsolventa a avut o contributie majora la exit-ul din pro ductiepentru ca fabricile din grup si-au pierdut cea mai mare piata dedesfacere.

Pic era in 2008 al patrulea mare producator local de zahar, iarreteaua de hipermarketuri operata de companie era cel mai mareretailer alimentar roman de pe piata, grupul avand in total 3.000de angajati.

Compania a intrat in insolventa la cererea actionarilor in lunanoiembrie a anului trecut, ceea ce a blocat creante ale unor bancisi furnizori estimate de Penescu la 60 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO