Fratii Penescu raman si fara productie, dupa insolventa Pic. Cum comentati?

Autor: Mihaela Popescu 13.04.2010

Fratii Ilie si Cornel Penescu au inchis fabricile de zahar si de ulei pe care le detin in judetul Arges, la cateva luni dupa ce intrarea in insolventa a companiei Pic le-a fortat exit-ul din piata de retail alimentar.

Productia de alimente, in special a zaharului Pic, se numara printre primele afaceri puse pe picioare de catre fratii Penescu. A ceasta le-a permis sa atace in 2004 piata hipermarketurilor, dominata de retailerii straini, cu investitii de cateva milioane de euro.

"Nu mai sunt operationale in acest moment nici unitatile de productie ale companiei, dar inca ambalam zahar pentru retelele Carrefour si Real", a declarat Ilie Penescu. Acesta a mentionat ca inchiderea celor cinci hipermarketuri ale retelei dupa intrarea in insolventa a avut o contributie majora la exit-ul din pro ductie pentru ca fabricile din grup si-au pierdut cea mai mare piata de desfacere.

Pic era in 2008 al patrulea mare producator local de zahar, iar reteaua de hipermarketuri operata de companie era cel mai mare retailer alimentar roman de pe piata, grupul avand in total 3.000 de angajati.

Compania a intrat in insolventa la cererea actionarilor in luna noiembrie a anului trecut, ceea ce a blocat creante ale unor banci si furnizori estimate de Penescu la 60 mil. euro.