Companii

Francezii de la Saint-Gobain au terminat lucrările la noua linie de gips-carton de la Turda, o investiţie de 50 mil. euro

Ovidiu Păscuţiu, CEO, Saint-Gobain România: O provocare continuă este reprezentată de intrarea pe piaţă a produselor din afara Uniunii Europene cu avantaje competitive nejustificate.

Ovidiu Păscuţiu, CEO, Saint-Gobain România: O provocare continuă este reprezentată de intrarea pe piaţă a produselor din afara Uniunii Europene cu avantaje competitive nejustificate.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.02.2024, 17:00 680

♦ Anul trecut, grupul a demarat construcţia unui parc fotovoltaic pe terenul fabricii de sticlă Saint-Gobain Glass, din Călăraşi, în colaborare cu Engie România.

Grupul francez Saint-Gobain, care deţine în România mai multe fabrici unde produce în principal materiale de construcţii, a finalizat, în ultima parte a anului 2023, investiţia într-o linie nouă de producţie de gips-carton, la Turda, în judeţul Cluj.

„Principala investiţie derulată în 2023 a fost noua linie de gips-carton de la Turda. Investiţia a totalizat aproximativ 50 milioane de euro şi a fost finalizată în trimestrul al patrulea al anului trecut. Produsele fabricate pe această linie răspund nevoilor clienţilor din România, dar se adresează şi altor pieţe din regiunea Europei de Est“, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO-ul Saint-Gobain România.

Tot anul trecut, grupul a demarat construcţia unui parc fotovoltaic pe terenul fabricii de sticlă Saint-Gobain Glass, din Călăraşi, în colaborare cu Engie România. Acesta este, în prezent, cel mai mare parc fotovoltaic on-site din România.

Francezii au mai alocat bani şi pentru un cuptor vertical de calcinare a gipsului la fabrica din Turda, care contribuie la scăderea consumului de energie cu peste 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO