Business Construct

Saint-Gobain va construi la fabrica de sticlă din Călăraşi cel mai mare parc fotovoltaic on-site de pe piaţa locală, pe 14 hectare, în parteneriat cu ENGIE Romania

Saint-Gobain va construi la fabrica de sticlă din...

Autor: Roxana Rosu

16.05.2023, 14:36 1182

Grupul francez Saint-Gobain, cu activitate în producţia de materiale de construcţii, şi ENGIE Romania au început lucrările la cel mai mare parc fotovoltaic on-site de pe piaţa locală, amplasat pe terenul fabricii de sticlă Saint-Gobain din Călăraşi, pe o suprafaţă de 14 hectare.

Sistemul de panouri fotovoltaice va fi destinat producerii de energie regenerabilă în cadrul sitului industrial, producţia rezultată urmând a fi folosită 100% pentru autoconsum.

„ Soluţiile descentralizate de producţie de energie devin din ce în ce mai mult o necesitate pentru business-urile care doresc să se menţină competitive prin reducerea costurilor cu energia, dar şi sustenabile, limitând emisiile de CO2.” a declarat Nicolas Richard, Vicepreşedinte ENGIE Romania, Responsabil Diviza Soluţii Energetice.

Parcul va avea o capacitate instalată de 8,6 MWp, fiind compus din 15.760 module de panouri fotovoltaice, 80 de invertoare şi stringuri şi o structură metalică de tip tracker pentru susţinerea panourilor şi a invertoarelor.

Panourile fotovoltaice montate la sol vor asigura o parte importantă din necesarul de energie electrică al fabricii de sticlă de la Călăraşi, fiind evitate peste 2.400 tone CO2 pe an, echivalentul a peste 9 milioane kilometri parcurşi în medie de un autoturism pe benzină sau încărcarea a peste 265 milioane de dispozitive smartphone.

„Demararea lucrărilor de construire a parcului fotovoltaic de la fabrica Saint-Gobain din Călăraşi reprezintă un moment de referinţă în parcursul Saint-Gobain România către atingerea obiectivului „zero emisii de CO2” şi suntem onoraţi să avem un partener de nădejde în dezvoltarea acestui proiect de anvergură, precum ENGIE. Ne orientăm cu prioritate către surse de energie prietenoase cu mediul, în paralel cu eficientizarea permanentă a proceselor de producţie pentru reducerea emisiilor de carbon şi a consumului de energie. Eforturile noastre sunt orientate de asemenea şi către economia circulară, prin creşterea conţinutului reciclat din produsele şi ambalajele pe care le utilizăm, pe lângă soluţiile sustenabile oferite pentru clădiri eficiente energetic – toate acestea, cu scopul de a reduce drastic emisiile de carbon şi consumul de resurse non-regenerabile şi de a crea un viitor mai verde.”, a declarat Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România.”

La nivel mondial, Grupul Saint-Gobain s-a angajat să reducă emisiile de carbon cu 33% până în 2030 faţă de 2017.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO