Companii

Fostul şef al Romtelecom a fost cooptat în CA al Total Soft

Fostul şef al Romtelecom a fost cooptat în CA al Total Soft

Yorgos Ioannidis, 61 de ani, a condus timp de aproape patru ani şi jumătate Romtelecom

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

01.08.2011, 00:05 1458

Fostul director general al Romtelecom Yorgos Ioannidis a fostcooptat, de la 15 iulie, în consiliul de administraţie alproducătorului de soluţii IT pentru afaceri Total Soft, urmând săse implice în luarea deciziilor strategice ale companiei pentruanii următori.

"Ioannidis nu va avea activităţi executive în Total Soft.Experienţa şi conexiunile în domeniul IT&C îl recomandă înconsiliul director al companiei, unde va participa la luareadeciziilor strategice în anii următori", a declarat directorulgeneral al Total Soft Liviu Drăgan.
Alături de Ioannidis, din consiliul de administraţie al Total Softmai fac parte Liviu Drăgan şi doi reprezentaţi ai grupului GlobalFinance, una dintre cele mai importante firme de investiţii privatedin Europa de Sud-Est, prezentă în acţionariatul companiei din2005.
Ioannidis a condus operaţiunile Romtelecom în perioada mai 2007 -iunie 2011, fiind înlocuit de Stefanos Theocharopoulos, directorulgeneral a Cosmote România, al treilea operator local de telefoniemobilă, de la 1 iulie.
Controlat de grupul elen OTE, Romtelecom este cel mai mare operatorlocal de telefonie fixă, cu afaceri de 716,9 mi­lioane euro în2010, în scădere cu 8,4% faţă de anul pre­cedent.
Total Soft este unul dintre cei mai importanţi pro­du­cători localide soluţii IT pentru afaceri, cu afaceri de 22,5 milioane de euro,în urcare cu 14% faţă de 2009.
În prima jumătate a anului, firma a înregistrat venituri de 11,6milioane de euro, în creştere cu aproximativ 11% faţă de iunie2010. Pentru întregul an, ma­na­gementul companiei se aşteaptă la ocifră de afaceri consolidată de peste 25 de milioane de euro şi ocreştere a EBITDA la 4,5 milioane de euro.
Anul trecut, compania a început o strategie de expansiuneinternaţională, prin deschiderea a patru subsidiare în Bulgaria,Serbia, Grecia şi Qatar, dar şi prin evaluarea unor potenţialeţinte de achiziţie în ţări cu o puternică creştere economică, cumar fi Turcia sau Polonia.
Total Soft este controlată de Ferabosco Investments Limited (Cipru)- 90,5%, Liviu Drăgan - 7,9% şi Florin Manea - 1,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO