Companii

Fostul sef al Friesland analizeaza o potentiala achizitie a Prodlacta

24.02.2010, 23:09 96

Gerbrant de Boer, cel care a condus timp de opt ani si a facutdin filiala locala a grupului Friesland numarul unu pe piata delactate, vrea sa se intoarca in arena prin achizitii, de dataaceasta din pozitia de CEO al companiei ungare Sole-Mizo.

Printre companiile vizate se numara Prodlacta Brasov, potrivitunor surse din industrie care sustin ca Sole-Mizo a realizat dejaun audit la fabrica brasoveana.

"Nu doresc sa comentez", a fost raspunsul lui Gerbrant de Boer,40 de ani, care conduce o companie cu afaceri de 185 mil. euro, cu50 mil. euro peste cifra de afaceri a celui mai mare producator dinRomania, Friesland, in acelasi an. De Boer cunoaste piata locala delactate, deoarece in cei aproape opt ani in care s-a aflat laconducerea Friesland Romania a realizat patru tranzactii a carorvaloare a depasit 17 mil. euro si au asigurat Friesland primapozitie pe piata lactatelor. Ultima achizitionata, in urma cu cinciani, a fost Napolact din Cluj. Pe lista de achizitii a grupuluiungar s-ar putea afla si producatorul de lactate Brailact dinBraila, potrivit surselor citate, deoarece aceasta a fost unadintre companiile pe care De Boer intentiona sa le achizitionezeinca din perioada in care conducea filiala locala a grupuluiolandez Friesland. Reprezentantii Prodlacta, companie cu afaceri de16 mil. euro in 2008 si controlata in proportie de 48,8% deasociatia salariatilor, nu au raspuns solicitarii ZF pana lainchiderea editiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO