Companii

Fostul combinat Nitramonia Făgăraş, cu peste 2.000 de angajaţi în 2009, se vinde la lichidare la şase ani de când a intrat în faliment. Activele fostului combinat sunt la vânzare cu 16,4 mil. euro

Fostul combinat Nitramonia Făgăraş, cu peste 2.000 de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.09.2022, 00:05 2252

Uzina din Făgăraş a trecut şi prin mâinile lui Ioan Niculae, fondatorul InterAgro.

Activele fostului combinat chimic Nitroporos, parte din grupul InterAgro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, sunt scoase la vânzare, după ce compania a ajuns în faliment în urmă cu mai mulţi ani.

Potrivit unui anunţ al Expert Insolvenţă SPRL Filiala Bucureşti, lichidatorul judiciar al companiei, sunt scoase la vânzare prin organizarea de licitaţii publice activele aflate pe platforma fostului combinat chimic din Făgăraş. Acestea se vând în bloc, pornind de la valoarea totală de 16,4 milioane de euro.

Nitroporos era unul dintre combinatele chimice care făceau parte din grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae. Alături de el, se mai regăsesc Amurco Bacău, Amonil Slobozia, Donau Chem Turnu Măgurele, Gaz Pro Chemicals Săvineşti şi Viromet Victoria, toate fiind închise în prezent.

Nitroporos este rezultatul fu­zi­unii a cinci companii pe care Ioan Niculae le-a preluat în 2007, printr-un proces de privatizare, după ce intraseră în lichidare. Cele cinci societăţi alcătuiseră în trecut Nitramonia, producător de îngră­şăminte chimice şi explozibili. În 2009, când cele cinci companii s-au reunit în Nitroporos, combinatul avea peste 2.100 de angajaţi, urmând ca, doar doi ani mai târziu, numărul să scadă la 600 de salariaţi. În 2014, activitatea combinatului a fost oprită, iar în 2016, după doi ani de la intrarea în insolvenţă, Nitroporos a ajuns în faliment, ca urmare a datoriilor acumulate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO