Companii

First Property a vândut depozitul logistic Tureni către chiriaş

First Property a vândut depozitul logistic Tureni către...

Autor: Bogdan Alecu

30.08.2022, 00:05 206

Fondul britanic de investiţii şi gestionare a activelor imobiliare First Property Group a finalizat vânzarea depozitului Tureni Logistic Warehouse, cu o suprafaţă totală de aproximativ 8.300 de metri pătraţi, într-o tranzacţie intermediată de compania de consultanţă imobiliară Colliers. Conform datelor din piaţă cumpărator este Teconnex, chiriaşul depozitului.

Situat în zona Clujului, una dintre cele mai căutate locaţii pentru platforme de I&L datorită apropierii de graniţa de vest, depozitul logistic Tureni are în prezent un contract de închiriere pe 10 ani cu Teconnex, o companie care proiectează şi produce dispozitive de prindere în V, cleme presate şi alte soluţii tehnologice de îmbinare pentru sectoarele auto, aerospaţial şi industrial.

Activul se află la cea de-a doua tranzacţie, după ce a fost achiziţionat iniţial de către vânzător ca proiect de leaseback în 2007.

„Tranzacţia este importantă în contextul unei pieţe I&L foarte compacte, în care noile dezvoltări sunt păstrate în mare parte în portofoliu şi demonstrează că există lichiditate în sectorul imobiliar local, oferind o referinţă pentru tranzacţiile viitoare şi contribuind la creşterea încrederii potenţialilor noi investitori în România“, spune Anca Merdescu, director asociat investment & debt advisory la Colliers România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO