First Property a vândut depozitul logistic Tureni către chiriaş

Autor: Bogdan Alecu 30.08.2022

Fondul britanic de investiţii şi gestionare a activelor imobiliare First Property Group a finalizat vânzarea depozitului Tureni Logistic Warehouse, cu o suprafaţă totală de aproximativ 8.300 de metri pătraţi, într-o tranzacţie intermediată de compania de consultanţă imobiliară Colliers. Conform datelor din piaţă cumpărator este Teconnex, chiriaşul depozitului.

Situat în zona Clujului, una dintre cele mai căutate locaţii pentru platforme de I&L datorită apropierii de graniţa de vest, depozitul logistic Tureni are în prezent un contract de închiriere pe 10 ani cu Teconnex, o companie care proiectează şi produce dispozitive de prindere în V, cleme presate şi alte soluţii tehnologice de îmbinare pentru sectoarele auto, aerospaţial şi industrial.

Activul se află la cea de-a doua tranzacţie, după ce a fost achiziţionat iniţial de către vânzător ca proiect de leaseback în 2007.

„Tranzacţia este importantă în contextul unei pieţe I&L foarte compacte, în care noile dezvoltări sunt păstrate în mare parte în portofoliu şi demonstrează că există lichiditate în sectorul imobiliar local, oferind o referinţă pentru tranzacţiile viitoare şi contribuind la creşterea încrederii potenţialilor noi investitori în România“, spune Anca Merdescu, director asociat investment & debt advisory la Colliers România.