Companii

Festivalul Untold a adus un nou record de participanţi, dar mai atenţi la cheltuieli. „Ediţia de anul acesta ne-a confirmat că 2023 este un an de criză. Oamenii nu mai consumă la fel de mult“. În Cluj-Napoca, după festival, au rămas circa 70 mil. euro

Festivalul Untold a adus un nou record de participanţi,...

Autor: Alexandra Matei

17.08.2023, 09:30 5480

♦ În Cluj-Napoca, după festival, au rămas circa 70 mil. euro, bani care au mers către cazări şi orice alte activităţi pe care turiştii le-au făcut – de la restaurante sau cafenele, până la muzee, shopping sau transport ♦ În total, la Untold au fost prezente circa 70 de rulote cu mâncare de la diverse branduri ♦ La festival, un cocktail costa 33 de lei, o bere 18 lei, o apă 12 lei, iar o porţie de mâncare, fără garnitură, ajungea la aproximativ 50-60 de lei.

Anul acesta, Untold, cel mai mare festi­val de mu­zică electronică şi pop din România, dar şi unul dintre cele mai im­por­tante festiva­luri de acest fel la nivel in­ter­naţional, a adus un nou record al numărului de par­ti­cipanţi. Circa 420.000 de oameni din România, dar şi din străinătate au petrecut la Cluj-Napoca între 3 şi 6 august.

Însă criza nu a trecut neobservată pen­tru mulţi dintre ei. Creşterile de preţuri i-au fă­cut pe participanţii la festivalul din inima Transilvaniei să fie mai atenţi la cheltuieli, iar mulţi au ales să consume mai puţin, aşa că s-au mulţumit doar cu felul principal, renun­ţând la cartofi sau altă garnitură.

„Untold 2023 a fost un an al recordurilor din perspectiva numărului de participanţi. S-a simţit acest lucru încă de joi, din prima zi de festival – erau vizibil mult mai mulţi oameni decât în zilele de sâm­bătă din alte ediţii de Untold. Însă ediţia de anul acesta ne-a con­fir­mat că 2023 este un an de cri­ză. Oamenii nu mai consumă la fel de mult ca în ediţiile prece­dente. Spre exemplu, acum cum­pără doar felul principal, fără garnitură sau cumpără doar o singură porţie de cartofi şi o împart“, a spus Andrei Cerbu, fonda­torul brandului de mân­care mexicană Buntare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO