Energie

Sorin Grindeanu: Guvernul este ferm angajat să asigure cadrul de reglementare pentru atragerea proiectelor de investiţii pentru noi surse de producţie de hidrocarburi offshore

Sorin Grindeanu: Guvernul este ferm angajat să asigure...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.04.2017, 15:11 269

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţi ai companiilor OMV Petrom şi ExxonMobil, la Palatul Victoria. Din partea OMV Petrom, a fost prezentă Mariana Gheorghe, CEO al companiei, iar de la ExxonMobil a participat vicepreşedintele David Cochrane, venit din Statele Unite ale Americii.

Sorin Grindeanu a subliniat că guvernul este deschis la sprijinirea proiectelor de investiţii pentru dezvoltarea de noi surse de producţie de hidrocarburi offshore, în scopul asigurării securităţii energetice a României.

„Guvernul este ferm angajat să asigure cadrul de reglementare necesar pentru atragerea şi dezvoltarea acestor proiecte în România. Astfel de proiecte asigură accesul la tehnologii de ultimă oră, transfer de know-how, contribuie la securitatea energetică şi răspund nevoilor de promovare a investiţiilor pentru sectorul de petrol şi gaze”, a spus Sorin Grindeanu.

La întâlnire, au participat şi Mihai Tudose, ministrul Economiei, Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, precum şi consilierii de stat Marius Nica şi Alexandru Chirilă.

David Cochrane, reprezentantul ExxonMobil, lucrează în cadrul companiei din 1995, ocupând funcţii de coordonare a mai multor proiecte. În 2006, a devenit manager de planificare strategică pentru ExxonMobil Development, urmând ca apoi să se ocupe de departamentul comercial. David Cochrane este vicepreşedinte ale ExxonMobil de la 1 mai 2009.

În şedinţa de pe 2 martie, guvernul României a aprobat un memorandum, prin care s-a decis înfiinţarea Comitetului interministerial privind asigurarea suportului tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potenţial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre, proiecte realizate de ExxonMobil şi OMV Petrom.

La finalul anului 2008, Petrom şi ExxonMobil au semnat un parteneriat pentru explorarea zonei de mare adâncime a Mării Negre, iar demersurile au început în vara anului 2009.

ExxonMobil Exploration and Production România şi OMV Petrom deţin fiecare 50% din sectorul de apă adâncă a blocului Neptun. ExxonMobil Exploration and Production România este operatorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO