Companii

Emisiune-gigant de obligaţiuni pe bursa de la Bucureşti: Globalworth cere de la investitori 550 de milioane de euro pe 5 ani cu o dobândă de 2,875% pe an

Emisiune-gigant de obligaţiuni pe bursa de la...

Autor: Liviu Popescu, Bogdan Alecu

14.06.2017, 00:08 2126

Emisiunea de obligaţiuni, intermediată şi de brokerul român BT Capital Partners, se va desfăşura la Bucureşti şi la Dublin. Globalworth îşi refinanţează datoriile şi se pregăteşte de alte investiţii.

BT Capital Partners, un broker de top cinci din România, are mandat pentru listarea obliga­ţiu­nilor Global­worth pe bursa de la Bu­cureşti în următoarele 30 de zile, în ceea ce va fi cea mai mare emisiune de euro­bonduri corporative de 550 mil. euro aduse la bursa românească, potrivit unei surse oficiale.

Listarea la Bucureşti a obligaţiunilor emi­se de fondul de investiţii imobiliare va depăşi „benchmarkul“ de o jumătate de miliard de euro, ceea ce va poziţiona bursa românească şi mai mult pe radarele investitorilor străini.

„Emisiunea de obligaţiuni a Globalworth va fi la Dublin şi la Bucureşti. Pentru bursa românească este un benchmark, adică stabi­lesc un reper. Bursa de la Dublin se mişcă mai repede decât cea de la Londra, iar decizia de a lis­ta la Bucureşti vine ca urmare a faptului că mul­te dintre activele imobiliare ale Global­worth se găsesc în România”, mai spune sursa oficială.

Obligaţiunile pe cinci ani emise de Global­worth au o dobândă anuală fixă de 2,875% şi sunt scadente în iunie 2022, iar compania vrea ca în urma strângerii de bani să-şi plătească unele datorii şi să finanţeze expansiunea în România şi în regiune.

Dobânda se poate plăti anual începând cu data de 20 iunie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO